Menu

Verkoudheid en griep natuurlijk genezen

natuurlijk genezenBij verkoudheid en griep zie je dat er snel wordt gegrepen naar paracetamol, neussprays, hoestdrank en zelfs griepprikken. De tweede minder schadelijke stap is een handjevol vitamine- en weerstandpillen. Zelf word ik vrijwel nooit ziek, maar het is deze week gebeurd. Ik was helemaal vergeten hoe ziek je kunt worden!

Vitaminepillen slikken

Een lopende neus, een ruwe keel en het gevoel dat je hoofd in een bankschroef; zit geen fijn gevoel. Het is heel begrijpelijk dat er direct naar pillen wordt gepakt. Ik ben geen dokter, maar ik zet vraagtekens bij het nut en de veiligheid van al die vitamine pillen. Veel pillen zijn niet volledig biologisch opneembaar. Dit houdt in dat de vitamine wel in de pil zit, maar de vorm is zo dat je verteringsstelsel de vitamine niet kan opnemen. Deze vitamines gaan dan met de ontlasting weer mee naar buiten. Het fenomeen vitaminepil is ook nog niet zo oud en we zijn proefkonijnen qua veiligheid. Er is nog nooit massaal geslikt door de gehele bevolking. Vitamine C pillen verhogen bijvoorbeeld de kans op nierstenen bij mannen. Deze pillen zorgen ook voor een constante overdosis aangezien 50 gram rauwe paprika al voldoende vitamine C geeft voor een hele dag! Vitamine C  is  goedkoop te produceren en er wordt veel reclame voor gemaakt. Dat de consument geen vitamine C pillen nodig heeft maakt de producent natuurlijk weinig uit.

Natuurlijk genezen

Natuurlijk genezen gaat deels preventief. Een gezond lichaam dat regelmatig lichamelijke arbeid moet verrichten zal minder vaak ziek zijn. Boeren hebben niet voor niks het imago dat het taaie jongens zijn. Natuurlijk moeten we ons ook goed kleden, maar dat is logisch.

Als je ziek bent vermijd dan zwaar voedsel zoals vlees, vet, bonen, graan en aardappels. Deze worden vaak gegeten in grote hoeveelheden en het verteren van voedsel kost het lichaam veel energie. Dit is de reden waarom veel mensen zich vermoeid voelen na het teveel eten van zwaar voedsel. In plaats daarvan begin je met een flinke juice van groentes aangelengd met wat vruchtensap. Drink deze juice langzaam op. Bij extreme honger kunnen kleine hoeveelheden vette vis, havermout of banaan helpen, maar geef je lichaam zoveel mogelijk rust. Het is niet voor niks dat zieke dieren (en mensen) weinig eten en wegkruipen. Dit is een natuurlijke manier om energie te besparen.

Naast een flinke groente-juice zijn er veel natuurlijke middelen die helpen, zoals: groene thee, hysop, weegbree, gember, brandnetel, dennennaalden, kamille, ui, levertraan, citroen, sinaasappel, tijm, salie, Echinacea, kurkuma en zoethout. Combineer en maak een lekkere kruidenthee!

Rust

Probeer na al je verplichtingen direct naar bed te gaan. Het liefst met teveel dekens zodat je goed zweet. Als je ziek in bed ligt ‘uit te zweten’: let op dat je genoeg drinkt. Niet alleen de genoemde kruidenthee en sap (‘juice’), maar ook gewoon water, niet al te koud.  Dit helpt de afvoer van afvalstoffen. Zet geen tv aan, mobieltje en radio uit, neem echt rust tot je je goed voelt zonder adrenaline. De adrenaline door stress, koffie en angst houdt veel mensen op de been. Veel mensen worden ziek tijdens vakantie of direct na het pensioen. Probeer niet mee te doen aan de stress en haastige koffiecultuur. Tijd te kort is vaak vanwege inefficiënt gebruikt van tijd.

[yabp 79]

Leave a Comment

Translate »