Menu

Alle juicers op een rijtje!

juicersHet juicen van vooral groentes en fruit is zeer goed voor de gezondheid, de machine maalt het tot een sap wat eenvoudiger is te verteren en vergroot het volume wat gegeten kan worden. Bij het juicen moet wel de nadruk gelegd worden op groentes, teveel fruitsap in een keer geeft een piek in de suikerspiegel en maagpijn!

Waarom?

Het lichaam heeft voedingstoffen nodig die niet of nauwelijks zitten in het gemiddelde eetpatroon met veel brood,melk,vlees en snacks. De gemiddelde mens eet te weinig groentes vanwege allerlei redenen met juicen kan je op een eenvoudige snelle manier toch voldoende voeding binnenkrijgen. Na flink juicen voel je je vanzelf weer topfit!

 Juicers

Juicers hebben verschillende technieken voor huishoudelijk gebruik zijn ze onder te verdelen in een centrifuge of ”boor” methode. De centrifugemethode raspt het voedsel en perst dan onder hoge snelheid het vocht eruit, deze machines zijn goedkoper maar door de agressieve methode gaan er meer voedingstoffen verloren.

Het betere systeem is de schroefmethode hierin draait een zogenaamde auger langzaam rond waarin het voedsel steeds beter word gekneusd en geperst. Deze methode kan handmatig maar na dit zelf te ervaren kost dit bijzonder veel tijd en haak je snel.

De beste juicers zijn;

De Severin en de Philips zijn beiden hele nette juicers maar de Omega is het kwaliteitsmerk en al jaren bekend als de beste juicers op de markt.

Wat juicen we?

Zoals al gezegd is het verstandig om vooral groentes te juicen en die aan te zoeten met een beetje fruit. Puur fruitsap geeft veel mensen maagpijn bij teveel of te snel drinken. Drink het sap langzaam en laat het door je mond gaan, het mondslijm is essentieel voor een goede vertering! Ik juice bijna altijd wat op dat moment in mijn natuur/wild groeit of kijk wat in de reclame is. Juicen kan perfect met goedkope groentes zoals wortels, rode bieten, komkommers, bleekselderij, spinazie en kool. Qua fruit zijn citroenen, appels en meloen mijn favoriet veel sap en goedkoop.

Gezondheid

Het is aan het begin even wennen maar als men 3x per dag een flink glas juice drinkt wat je een keer per dag i.p.v. van koffie zul je na 3 dagen al direct een veel fitter gevoel hebben. Na een paar weken zal je hele lichaam er gezonder uitzien! Wie wilt nou niet een gezond lichaam en energie om echt van het leven te genieten het enige wat je moet doen is 3maal per week een sapje drinken en langzaam al je andere slechte gewoontes afleren.

Interessante Literatuur:

Juicing, Fasting and Detoxing for Life
The Healthy Green Drink Diet
De Sap- & Smoothiebijbel

Een mooie motivatie video om af te sluiten!

Leave a Comment

Translate »