bedrijvengids cursussen groene-ondernemers
Een cursus of opleiding geeft je vaak zoveel kennis dat er een wereld voor je opengaat. Veel dingen zoals permacultuur, houtbewerking, tuinieren lijken simpel maar vaak zijn de details toch even lastiger dan het in eerste instantie leek. Een goede cursus bereid je goed voor op je eigen projecten!

Cursussen:

Permacultuur cursus logoPermacultuur Nederland biedt een gratis permacultuur cursus aan. in 6 korte hoofdstukken de belangrijkste permacultuurprincipes helder en duidelijk uit. Hiermee vormt het een degelijke basis voor iedereen die wil weten wat permacultuur is, hoe het werkt en hoe je het in de praktijk kunt toepassen. Per hoofdstuk ontwerp je stap voor stap je eigen permacultuurontwerp zodat je de theorie direct in de praktijk kunt brengen.

 


stichting BiomeilerBiomeiler Nederland is een collectief van mensen met een hart voor alternatieve energie. De biomeiler is één van de manieren om tuin- en landbouwafval nuttig te besteden, naast de vorming van uitstekende compost (volgens een langdurig en langzaam proces) wordt de warmte gebruikt. Een duidelijke win-win situatie die zeker toekomst heeft.