Menu

Pallet meubels maken.(how-to)

palletsPallet meubels

Ik zie veel pallet meubels op het internet die niet handig zijn. Soms lijken ze zelfs ronduit oncomfortabel! Ik zal je even snel laten zien hoe het wel moet. Ik heb dit namelijk al een tiental keer gedaan. Je eindigt met een bankje waarin je fijn achterover leunend in kleermakerszit zit. Een normaal bankje kan ook maar waarom niet maximaal comfort!

Stap 1

Neem een oude bijtel en zet deze tussen de planken, zoals je ziet in de rechtste foto. Hiermee breek je de spijkers zodat het hout niet splijt. Dit kost je weinig energie.  Met breekhamers, klauwhamers of koevoeten breek je vaak veel planken. Het is ook nog eens stuk zwaarder. Je zoekt minimaal 5 pallets uit. Liefst hebben ze dezelfde kleur & maat dit bespaart veel werk. Haal van drie pallets plank nummer 2 en 4 los. Zet twee van die pallets op elkaar, zoals je kunt zien in de foto. De derde pallet vul je met de losse planken zodat je geen grote kieren hebt. Je bespaart veel tijd als je een dichte pallet kan vinden! Helaas zijn deze minder makkelijk te vinden.

pallet how toStap 2

Neem van een nieuwe pallet twee poten en test hoe schuin je de rugleuning wilt maken. Het onderste blok wat de grond raakt moet worden bewerkt. Zet een kruisje op het hoogste punt van het onderste blok. Dit onderste blokje past niet onder de stapel pallets, als de leuning schuin staat. Daarom willen we dit hoekje afzagen. In stap 3 kan je het vervolgens aftekenen.

pallet how to

Stap 3

Als je nu de liggers naast elkaar legt moet je gespiegeld een driehoek aftekenen die je uitzaagt. Het voorbeeld is op de linkse foto. Het afgetekende was bij mij 2 bij 5 centimeter. Dit is een hoek van 20%, dit is normaal voor een comfortabel bank. Na het uitzagen kan je het plaatsen. Verzaag een losse plank in twee delen die net zo hoog zijn als het zitgedeelte. Je kunt zien dat ik op onderstaande rechtse foto de middelste blokken aan elkaar heb bevestigd.

pallet how to

Stap 4

Spijker de leuning vast aan de pallets zorg ervoor dat beiden kanten dezelfde hoek hebben. Vervolgens neem je een plank en spijker je deze vast tussen de leuningen. Dit herhaal je met een voet waar 2 blokken tussen zit.

pallet how to

 Stap 5

In de laatste stap heb ik een pallet gepakt waarvan alle poten zijn verwijderd. Dit bevestig je als de rugleuning. Zaag de rugleuning korter dit maakt het een stuk mooier. Nu nog een paar kussentjes maken! Dus nu weet je het! Pallet meubels maken doe je in een handomdraai. Dit kostte mij 30 minuten!

pallet how to

Een mooi boek met veel ontwerpen! [yabp 55]

Leave a Comment

Translate »