Menu

Op reis over het Avonturenpad van het Leven.

gevoel“ Gevoel “

Gevoel is als een stroming die door je lichaam gaat, je kunt het voelen, proeven, volgen, naar luisteren. Het hoort bij jou als mens. En toch…..toch zijn we er een beetje bang voor. De meeste mensen vinden gevoel, maar raar en lastig. Ze staan liever met beide benen op de grond, rotsvast in de Nederlandse klei. Dat is mooi, want dan voel je gelijk de kracht en liefde van Moeder Aarde.

Velen van ons zijn erg rationeel ingesteld. Logisch, we hebben niet voor niets ons hoofd vol met hersenen gekregen en dus denken en denken we erg veel. Zo veel dat ons hoofdje soms overloopt van gedachten en rotzooi wat achterblijft van al het denken. Moeten we een beslissing nemen, dan denken we, overleggen we, denken weer om dan weer te overleggen. Terwijl we de hele tijd een onderbuik gevoel hebben en al weten wat we willen. Maar dat gevoel, klopt dan niet met de ratio en wedijver er niet naar te luisteren. Vak kiezen we dan voor de ratio. Met als resultaat……., was het niet zo een beste keuze en we zeggen dan. Ik had naar mijn gevoel moeten luisteren.

Het gevoel dat we hebben in dit soort situaties is eigenlijk onze Leraar in de Geest. Dat is een verzameling van vele levens, DNA en ons zelf. Het is een goed adviseur en verteld vaak wat aan ons, wij zijn echter niet altijd van die goede leerlingen en luisteraars. Het is namelijk iets wat wij niet met onze ratio kunnen verklaren en daarom lastig vinden om ons open voor te stellen er naar te luisteren. Het is niet tastbaar voor ons. En toch blijkt het in de praktijk de juiste hulp te zijn voor beslissingen. Of het nu gaat om de liefde, studie, geld of andere zaken. Het gevoel mag en kun je niet uit sluiten, het is er en wil jou graag het goede pad op sturen.

Velen zeggen nu, ja maaaaaaar. Wat een goed Nederlandse gedachtengangen is. Als ik geldzaken moet gaan regelen, dan wil ik info hebben en met een degelijke kennis een beslissing nemen. Helemaal prima, maar vergeet niet naar die innerlijke stem te luisteren die jou een pad aangeeft. Want, dan is die keuze misschien wel niet helemaal de goede.

Als ik naar mij zelf kijk, heb ik al heel veel keuzes moeten en mogen maken. Vroeger in het bedrijfsleven over geld, in de sport, in mijn werk met mensen,, maar ook in de liefde. Heb ik altijd de juiste keuzes gemaakt. Nee, natuurlijk niet. Echter als ik keuzes vanuit mijn gevoel heb gemaakt, dan waren die altijd de juiste. In die keuzes was ik altijd gelukkig, terwijl de ratio keuzes altijd wat bleven knagen. Zo van had ik maar, of ik ik had ook dat kunnen doen.

En nu. Velen zullen niet zich durven over te geven aan het gevoel, aan de Leraar in de Geest. Ze zullen aan de ratio blijven vast houden. Is dat verkeerd hoor ik al iemand zeggen. Nee, natuurlijk niet. Het is alleen jammer dat je die adviseur die zoveel kennis bezit niet benut.
Het gevoel is krachtig en waardevol, geniet ervaren durf je opende stellen en te luisteren.

Liefdevolle groet,

Gerard.
Welzijnsplaza

[yabp 89]

Leave a Comment

Translate »