Menu

Elektrisch fietsen als een vervanger voor de auto?

elektrisch fietsenElektrisch fietsen vergroot drastisch het bereik. Zo drastisch dat een fiets of elektrische (bak)fiets  steeds beter de dure auto kan vervangen. Op zich is de aankoop van de fiets  niet goedkoop maar door de besparing op maandelijkse kosten scheelt het uiteindelijk veel. Een zeer kleine zuinige 2e hands auto waar niet veel mee gereden kost al snel  maandelijks  300 euro. Dit kan volgens het Nibud snel oplopen tot 700 euro voor een nieuwe middenklasse. Auto’s zijn duur en slecht voor het milieu, toch superhandig vooral bij haast. De ironie is dat veel mensen haast hebben omdat ze fulltime werken om hun levensstijl te bekostigen.

Welke opties zijn er?

  • Een nieuwe elektrische (bak) fiets heeft tegenwoordig al een bereik van 100-150km op 1 acculading. Deze fietsen kosten rond de 1500 euro die je dus terug hebt verdient in minder dan 6 maanden zonder auto! Hoe vaak rijd jij meer dan 100 km?
  • Uw bestaande fiets ombouwen met een elektrisch wiel & accu kan vanaf 450 euro. Dit is een goede oplossing als u al een goede fiets heeft of een bestaande wielrenfiets wilt combineren met een elektrische naaf. Wees ervan bewust dat de Nederlandse wet is gewijzigd het is niet de bedoeling om sneller te rijden dan 25 km/h zonder helm.
  • Een elektrische brommobiel is niet goedkoop maar de maandelijkse kosten zijn alsnog zeer laag.
  • Gebruik het openbaar vervoer gecombineerd met een (elektrische)vouwfiets.

Stop met fitness, dieet & ”magere” producten, je fietst nu dagelijks!

Manieren om de auto vervangen?

Veel mensen hebben het gevoel dat ze niet zonder auto kunnen aangezien de auto hun een gevoel van mobiliteit geeft. Dit klopt maar er zijn goede alternatieven die uw mobiliteit behouden maar alsnog het mogelijk maken om uw auto te verkopen en flink te besparen.

  • De auto verkopen bespaart al snel maandelijks zo’n een flink deel van je salaris. Bespreek met je baas of je een paar uur minder kan werken zodat je kan fietsen.
  • Neem een snelle elektrische fiets, racefiets of desnoods een elektrische scooter. Dit bespaart bijzonder veel.
  • Voor de zeldzame lange afstanden kan je blablacar gebruiken of de trein nemen.
  • Huur of leen een auto voor die ene keer dat je het nodig hebt.
  • Bestel online boodschappen in bulk zodat je alleen de verse producten hoeft te halen.
  • Accepteer dat het minder makkelijk is maar je krijgt er veel geld en gezondheid voor terug!

Er zijn veel situaties te verzinnen waarin een auto toch echt nodig is. Je werk verplicht het , lichamelijke problemen etc. Maak toch alsnog de afweging om kleiner te rijden, lpg te nemen of deel je auto op www.autodelen.net. Autodelen vindt voor je de deelnemers, helpt bij de verzekeringen en financiën zodat u met een gerust hoofd uw auto kan uitlenen. Dit kun je combineren met een zeer kleine oude zuinige auto zoals bijvoorbeeld de Daewoo Matiz, Fiat Panda of natuurlijk een oude Toyota Prius.

Andere voordelen zonder auto.

De logische voordelen van minder kosten en een betere gezondheid bedenken mensen snel. Er zijn ook minder opvallende voordelen zoals uw oprit en garage kan worden omgebouwd tot leefruimte of een grotere tuin. Hetzelfde geldt voor de omgeving er is minder lawaai, verkeer en gevaar voor kinderen in de omgeving. Met minder auto’s in woonwijken kunnen gemeentes op den duur de gemeente tuinen vergroten zodat deze meer hemelwater kunnen opvangen. De irritatie van nieuwe krassen op je lak is ook direct voorbij!

Stel je een stad voor waar de helft van de auto’s verdwenen zijn, de straat zal een stuk groener zijn. Het wegennet, stoplichten en parkeerplaatsen kunnen drastisch verminderd worden als er maar genoeg mensen meedoen!

I have a dream en delen kan het werkelijkheid maken!

[yabp 71]

Save

Leave a Comment

Translate »