Menu

De kruidenspiraal, een schitterende oplossing

kruidenspiraalPermacultuur kent vele verschillende toepassingen. Een praktische en compacte manier om een boel keukenkruiden bij elkaar te late  groeien is de kruidenspiraal.
Een kruidenspiraal bevat door de vorm ruimte voor kruiden die veel zon en warmte nodig hebben, maar ook kruiden die wat meer van schaduw en vocht houden. Het is ideaal om de kruidenspiraal vlak bij jekeuken te plaatsen zodat je gemakkelijk over verse kruiden voor bij het koken kunt beschikken. Een Nederlandstalige uitleg over een kruidenspriraal is in pdf vorm te downloaden. Ook laat onderstaand filmpje zien hoe je een kruidenspiraal in de praktijk kunt bouwen.

[yabp 46]

Je kunt afhankelijk van hoe groot je de kruidenspiraal maakt verschillende veelgebruikte kruiden erin planten zoals bieslook, peterselie, rozemarijn, etc.  Ook kun je er  planten in zetten die zeer geschikt zijn om thee van te zetten zoals munt, citroenmelisse,  salie, etc.

In deze vrij downloadbare theegids zijn vele planten te vinden die je gemakkelijk zelf kunt verbouwen en waar een gezonde en lekkere thee van is te zetten. Het is nuttig de planten in de kruidenspiraal naar behoefte bij te snoeien. D afgesnoeide delen kunnen prima gedroogd worden om zo gedroogde kruiden te maken. Ook gedroogde theeplanten kunnen goed gebruikt worden. Met een kruidenspiraal kun je zo op een relatief kleine ruimte een ruime diversiteit aan nuttige planten met verschillende zon-, warmte- en vochtbehoeftes bij elkaar kweken. Slim, gezond en lekker! Je maakt je kruidenspiraal zo klein of groot als je wilt en beplanten met kruiden en theeplanten die jij en je familie en vrienden graag gebruiken.

Bron:
de-kruidenspiraal
Kleinschaligheid als alternatief
Handboek plantaardige en rauwe voeding

Save

Save

Save

Save

Save

Zapisz

Zapisz

Leave a Comment

Translate »