Menu

Boerenkool, maar dan wat spannender. (recept)

boerenkoolBoerenkool, ook wel kale genoemd. Sinds 2015 heeft het internet besloten dat dit een superfood is en prijst het de hemel in. De nuchtere boer at het altijd al. Boerenkool is nu in het hoogseizoen en dan eet je het wat veel. Wat variatie in de recepten kan dus zeker geen kwaad. Gelukkig is boerenkool over de hele wereld bekend en we kunnen dus gemakkelijk variëren. Wat leuke recepten:

Oosterse boerenkool wok

ingrediënten voor 4 personen:

250 gram spek
500 gram kipfilet
kilo boerenkool
theelepel sambal
lepel ketjap
2 tenen knoflook
zout & peper
gefrituurde uitjes
geroosterde nootjes
zoetzure augurken

Verhit de wok of braadpan met wat spek en voeg nadat de pan vet is geworden de kip toe. Als alles gaar is voeg je de sambal, ketjap, knoflook, zout en peper toe. Als laatste de boerenkool voor 5  minuten. Serveer dit met gefrituurde uitjes, geroosterde nootjes en zoetzure augurken. Lekker en gezond!

Quinoa boerenkool met paddenstoelen

Ingrediënten voor 4 personen:

250 gram quinoa
1 kilo boerenkool
500 gram kip
250 gram (wilde) paddenstoelen
2 tenen knoflook
peper & grof zeezout
50 ml olijfolie

Begin met de quinoa, kook deze gaar. Bak de kip gaar en voeg vervolgens de paddenstoelen toe. Meng het met de gare quinoa, knoflook, boerenkool. Laat dit 15 min. nagaren met het deksel erop tot de boerenkool gaar is.
Naar smaak voeg je peper, zout en olijfolie toe.

Bacon boerenkool cake

ingrediënten voor 4 personen:

rechthoekig cakeblik
500 gram spekplakjes
boerenkool
1 ui
5 eieren
kaas
zout & peper & tijm & dille & bieslook

Bak de ui tot glazig en voeg de boerenkool voor 5 min. toe. Tegelijkertijd vet je het bakblik in beleg je het met spek. Klop vijf eieren en mix dit met de ui en boerenkool.
Vul het bakblik tot halfvol/driekwart en gaar het in de oven op 160 graden voor 30 minuten. De tijd kan veel variëren door de bakvorm, voeg als het bijna gaar is de kaas toe.

[yabp 107]

Save

Save

Save

Save

Save

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Leave a Comment

Translate »