Menu

Ben Law bouwt zijn eigen eco-home!

Ben law

Ben Law woodsmen woont en werkt in het bos waar hij zich voornamelijk bezig houdt met duurzaam bosbeheer, eco-bouwen, cursussen en permacultuur ontwerp. Hij runt een specialistisch eco-bouwbedrijf ‘’The Roundwood Timber Framing Company Limited’’. Deze is gespecialiseerd in de levering van rondhout, bouwhout en een gebouw & project management service.

[yabp 21]

Ben Law

Ben Law is een actieve schrijver die vele boeken heeft geschreven en daarnaast werd de bouw van zijn eigen huis gefilmd door het programma ‘’Grand Designs’’ waar het de meest populaire aflevering in jaren werd. Zijn bouwmethode is in complete harmonie met de natuur waarin hij de natuurlijke schoonheid van de bouwmaterialen zoveel mogelijk wilt behouden. Zijn type huizen zijn nu na deze revolutionaire aflevering extreem gewild in west Europa. De drang om in meer harmonie te leven met de natuur gecombineerd met moderne gemakken word steeds sterker. De gehele video is hier te vinden.

Interessante Literatuur:

Roundwood Timber Framing Building Naturally Using Local Resources
Design And Construction Of Wood Framed Buildings
The Woodland House
Building with Cob
Wildplukken: eetbare planten Peter Kouwenhoven en Barbara Peters
Wild Food Auteur:Gordon C. Hillman

1 Comment

  • Ecologisch verantwoord bouwen - GoGreenBuddy / 1 juni 2015 at 12:17

    […] is Ben Law die velen huizen op deze manier heeft gebouwd.Een aflevering hierover is te vinden op Ben Law bouwt zijn eigen eco-home. en zijn beste boek Roundwood Timber Framing Building Naturally Using Local […]

    Beantwoorden

Leave a Comment

Translate »