Menu

Wortelpulp voor cake & muffins!

winterwortels

Wortelpulp past zeer goed in cake en muffins het helpt de structuur van de cake. Je hebt een juicer nodig als je deze niet hebt kun je de wortel langdurig blenderen. Je drinkt het sap op tijdens het maken van de cake en muffins! Wat heb je nodig voor de taart?

Benodigdheden:

-200 gram wortelpulp
-50 gram amandelmeel
-200 gram fijne havervlokken
-100 gram basterdsuiker
-100 gram kokosolie
-2 eieren
-eetlepel bakpoeder
-eetlepel nootmuskaat
-eetlepel kaneel
-halve banaan in dunne plakjes
-naar smaak amandelen, hazelnoten, zonnebloempitten of walnoten toevoegen.

Warm de kokosolie zachtjes op tot het smelt dit kan op de kachel of onder een zeer laag vuurtje. Maak het niet heet! Tegelijkertijd meng je in een tweede kom de rest van het recept met elkaar behalve de eieren die komen later. Als de olie gesmolten is mix je die met de eieren. Verwarm nu de oven tot 170 graden, dit is wat lager dan normaal. Maak je geen zorgen.
Vervolgens meng je beiden mixen goed met elkaar. Schep het cakebeslag in de cakevorm of muffinvorm en laat dit even rusten tot de oven warm is.
Als je muffins maakt zet je het 45minuten in de oven, bij een cakevorm een heel uur. Dit komt omdat de cakevorm groter is.
Het is gaar als je mes schoon uit de cake komt, haal het uit de oven en laat de cake en muffins omgekeerd afkoelen. Met het blik aan de bovenkant kan het vocht niet ontsnappen en blijft de cake wat natter.

Laat me weten wat je vind van het recept. Je kunt me bereiken op Facebook, Instagram en natuurlijk hier op deze website.

[yabp 110]

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Leave a Comment

Translate »