Menu

Vitamine groen coachwandelingen in de natuur!

vitamine groen Ik ben Ramon Gadellaa en ik coach mensen tijdens een wandeling in de natuur. De coachvraag kan heel divers zijn. Bots je telkens met je leidinggevende op je werk en geeft dit veel stress en frustratie? Ervaar je gevoelens van faalangst? Heb je te maken met rouw en verlies? Mis je passie en creativiteit in je huidige werk maar weet je niet hoe je een verandering kan inzetten? Loop je telkens vast in relaties? Of vind je het lastig om de rust te vinden met alle druk die je ervaart in het combineren van gezin, werk en sociaal leven? Ik nodig je uit om hiermee aan de slag te gaan tijdens een mooie wandeling.

Waarom coachen in de natuur?

Hoogleraar Natuurbeleving Agnes van den Berg heeft onderzoek gedaan naar het effect van coachwandelingen in de natuur en zij kwam tot de volgende effecten:

  • rustgevend effect: je krijgt een verlaagde bloeddruk en een lagere hartslag

  • energiegevend effect: je krijgt meer aandacht en concentratie

  • inzichtgevend effect: je kunt makkelijker helder nadenken en reflecteren

En het mooie is: deze effecten zijn al direct merkbaar als je een coachwandeling maakt! Omdat je in een compleet andere omgeving loopt dan waar je thuis of op je werk bent, word je niet zo herinnerd aan verplichtingen en de sleur van alledag. De natuur is groots en overweldigend: Ze bestaat al miljoenen jaren. Er is chaos maar toch is alles in balans en harmonie. Het menselijke intellect heeft er geen grip op. Je kunt op onbewust niveau weer voelen dat dit je oorsprong is. Misschien ben je zelfs vergeten dat je de natuur bént, in plaats van een afgescheiden wezen dat los staat van de natuur. Met een coachwandeling kun je dit contact weer voelen en verdiepen. Omdat je beseft dat je maar een klein onderdeeltje bent van deze natuur kun je je eigen levenssituatie makkelijker relativeren. Tegelijkertijd kun je je verwonderen en fascineren over alles wat je ziet, hoort, ruikt en voelt om je heen. Een kleurrijke vlinder, het getik van een specht, de zonnestralen die door het bladerdek schijnen zijn voorbeelden van hoe de levende natuur moeiteloos je aandacht trekt en waardoor je tot rust komt, maar wel alert blijft.

Als je in zo’n omgeving een coachvraag op je laat inwerken komt deze echt binnen en komt het antwoord vanuit een ander bewustzijn dan wanneer ik deze vraag in een grijs kantoor aan je zou stellen. Dit geeft een verdieping van de kwaliteit van de coaching en daardoor is het effect ook groter dan bij een doorsnee coachgesprek.

Gun jezelf ook een dosis Vitamine Groen en neem vrijblijvend contact met me op via vitaminegroenwandelcoaching@gmail.com of bel/sms/app op 06 41355454. Op Facebook ben ik te vinden als je zoekt op Vitamine Groen en hier via LinkedIn: linkedin.com/in/ramon-gadellaa

Leave a Comment

Translate »