Menu

Uw huid weer laten stralen? Weg met huidproblemen!

huidproblemen
Huidproblemen geven mensen steeds meer problemen eczema, psoriasis, droge schrale huid en acne zjin steeds gewoner. Veel van deze huidproblemen baten bij een beter voedingspatroon, minder chemicaliën, stress en een vochtiger binnenklimaat.
Het positieve is dat we genoeg controle hebben op alle vier de factoren.Het is mogelijk de huidproblemen drastisch te verminderen. Het belangrijkste is het dieet dit komt omdat de huid het grootste orgaan is van het lichaam en laat zien of het lichaam gezond is. Een slechte huid is vaak het gevolg van een lichaam vol met afvalstoffen. Het Nederlandse dieet is vol met bewerkt voedsel. Dit moet veranderen! Wijzig je eetpatroon is voor velen niet makkelijk, junkfood is namelijk verslavend.

Het dieet

De oplossing is om niet op een dieet te gaan maar langzaam jezelf kleine stapjes aan te leren. Deze stapjes samen vormen je nieuwe leefstijl. Deze kleine stapjes kan je wel volhouden zonder moeite. Enkele eenvoudige voorbeelden zijn;

  • Stoppen met frisdrank en fruitdranken en overgaan op water en kruidenthee.
  • Stoppen of minder roken of overgaan op biologische tabak.
  • Stoppen van gepasteuriseerde melk en overstappen op verse melk of water.
  • Nergens mee stoppen maar meer groentes en fruit eten.
  • Stoppen of minderen van suiker in alles.
  • stoppen met Alcohol,koffie en alle drugs.

Nadat je vele stappen hebt gezet en je hebt nog steeds huidproblemen kan je overgaan op een strikter ”dieet” tot je huid genezen is. Daarna voer je langzaam gezonde voeding terug in je eet patroon dit heet een eliminatie dieet om te ontdekken waar jouw lichaam slecht tegen kan. Dit dieet begint vrij strikt tot de huid genezen is. Het dieet is uitsluitend groente & fruit, vis, kip, havermout en olijfolie. De enige uitzonderingen hierop zijn citrus, schaaldieren en alle nachtschades inclusief peper en aardappels. Dit houdt men minstens een maand vol. Daarna voeg je elke week voorzichtig een product toe tot je aanvoelt waar je lichaam slecht tegen kan.

Minder chemicaliën

Veel geproduceerde chemicaliën drogen of beschadigen de huid. Shampoo, luchtverfrissers, huidproducten zijn producten die soms ”verslavend” voor de huid zijn. Zonder droogt je huid snel uit, omdat het gewend is geraakt aan de stoffen in die producten. Dit verbetert vanzelf en natuurlijke producten zoals olijfolie en arganolie zijn goedkoper en geschikter. Was jezelf met minder heet water en met natuurlijke zeep zonder parfum. Voor de schoonmaak zijn er biologische schoonmaakmiddelen.

Stress

Stress is minder eenvoudig onder controle te krijgen maar het kan drastisch worden verminderd. Beweeg meer, stop met koffie, alcohol en kijk minder tv. Van je werk naar huis fietsen is een stuk ontspannender dan in een auto zitten. Een auto voegt vaak stress toe aan je leven door verkeersagressie. Een gezondere levensstijl geeft je uiteindelijk meer positieve energie, waardoor je de stress waar je geen invloed op heb met gemak aan kan!

Vochtiger binnenklimaat

De invoering van centrale verwarming was een grote aanwinst voor comfort het gaf alleen een onzichtbaar nadeel. De luchtvochtigheid in huizen met een CV of airco is bijzonder laag wat de huid uitdroogt. De meesten mensen verblijven langdurig in eigen huis of op werk wat huidproblemen versterkt. Dit kan worden opgelost thuis met velen kamerplanten, een luchtbevochtiger of minder precies met een waterverdamper. Een bijkomend voordeel is dat vochtigere lucht warmer aanvoelt waardoor de kamertemperatuur een graad omlaag kan!

[yabp 40]

Ontkenning

Veel mensen blijven doorzoeken naar informatie over huidproblemen. Vaak weten zij heel goed in hun achterhoofd dat goede voeding de logische oorzaak is. Het is moeilijk en niet leuk om alle verpakte snacks, koffie, bier, chips, koekjes enzovoorts te laten staan. We hebben een liefde en een verslaving opgebouwd met deze voeding die we liever niet los laten. Pillen die de allergie onderdrukken werken soms, maar zij verergeren de oorzaak! Voeding, slaap, stress, een luchtbevochtiger en vermijding van gifstoffen is het enige antwoord.

Interessante Literatuur:

Kinderen met huidproblemen
De gezonde eter: een mooie en vitale huid
Huid Auteur: Robert Louis van Leeuwen

Leave a Comment

Translate »