Menu

Steun de vezelhennep industrie!

hennepvezel De vezelhennep industrie bestaat al eeuwen in Nederland maar is in verval geraakt door goedkopere producten zoals het bekende jute. Langzaam wordt de ecologische bewustwording sterker onder de samenleving. De vraag naar ecologische kwaliteitsproducten stijgt zoals hennepvezel.

Voordelen van hennepvezel

Hennep geeft een van de sterkste natuurlijke vezels. Die zijn geschikt voor producten die sterk moeten zijn. De textiel-, papier- en bouwindustrie hebben vele toepassingen voor deze grondstof. De zaden kunnen worden gebruikt voor voeding, olie, plastics, verf, cosmetica en brandstof. Er zijn zoveel voordelen en het is ook nog eens beter voor de grond dan conventionele landbouw. Vee wat wordt gevoed met hennep is duidelijk gezonder. Gezondere dieren zijn weer winstgevender, wat het ook rendabel maakt.

Het is niet voor niets dat van hennep tienduizenden producten kunnen worden gemaakt.

Gebruik vezelhennep

Voor persoonlijk gebruik is hennepolie een van de gezondste producten. Deze voedingsolie bestaat  grotendeels uit de goede meervoudig onverzadigde vetten. De perfecte omega 3:6 verhouding maakt het nog een stap gezonder. Een groot minpunt is dat deze olie niet verhit mag worden en dat maakt het dus voornamelijk geschikt voor salades. De huid, haren en handen zijn ook gebaat bij deze olie. Verwar die trouwens niet met THC-olie of medische cannabisolie. Dat is een geheel ander product met andere voordelen. Dat THC-olie gezond is, is wetenschappelijk bevestigd. De claims op het moment dat het kanker zou genezen zijn maar deels bewezen.

Steun vezelhennep

Omdat de teelt van vezelhennep de maatschappij veel duurzamer kan maken moeten we projecten om het snel van de grond te krijgen steunen. De bewuste consument heeft uiteindelijk de macht over de producenten. Het punt is alleen waar koop je deze producten? Zelf was ik er niet van bewust maar als je zoekt op hennep vind je de producten overal! De grote merken en winkels verkopen zevaak niet. T-shirts, voedsel, touw en isolatie zijn gelukkig wel eenvoudig te verkrijgen via online shops!

[yabp 67]

Interessante literatuur:

Leave a Comment

Translate »