I’ve made a map of all Permaculture projects in Europe. Check out if there is a project close to you!

Zoom in on your location to see what the options are in your area!
Do you have a project including your own website or Facebook group? To be added to this card you can email us to team leader At gogreenbuddy.com!

Zelf een permacultuur project starten is eenvoudig. De kennis staat in deze top 5 boeken over permacultuur. Deze mogen niet in uw boekenkast ontbreken!  Met deze top boeken zal uw permacultuur project direct een succes worden!

Met deze kennis kan je direct beginnen in bijvoorbeeld uw eigen tuin. Het verbouwen van eigen voedsel is kosten besparend en zeer bevredigend. Zelfs als men weinig tijd heeft is het eenvoudig om eenmalig wat bessenstruiken, noten of fruitbomen te planten. De tijd hiervoor is eenmalig een halve dag om alles te planten. Daarna kost alleen het oogsten tijd.

De toekomst

Deze projecten geven een groot voorbeeld aan andere projecten & bedrijven. Deze projecten zijn zeer winstgevend op sociaal en of economisch vlak wat essentieel is om permacultuur een begrip te laten maken in Nederland. Milieuvriendelijk, biologisch, duurzaam moet niet meer beschouwd worden als duurder maar juist goedkoper. als alle kosten posten worden mee geteld is duurzaam goedkoper! De ‘normale’ manier van produceren is alleen goedkoper omdat kostenposten zoals gezondheidsschade ,milieuschade en sociale problemen niet worden doorberekent in de kostprijs. Het tweede probleem is dat succes vol berekent word in geld en niet in elke ander vorm van gewin. Er moet net zoals in Amerika een nieuwe rechtsvorm komen ”Benefit-corporation”  een BV die naast het doel winst ook sociaal maatschappelijke winst wil behalen.

Dit denkbeeld geldt vaak niet alleen voor bedrijven. Veel mensen maken zich ook zorgen over geld, bezittingen, carrièreplanning, positie, status en imago! Het belangrijkste in leven is gelukkig zijn en de wereld een beetje beter achterlaten!