Menu

Plug and play zonnepanelen!

zonnepanelenPlug and play zonnepanelen zijn installeerbaar zonder installateur , vergunningen of dure constructies. Het gemak ervan maakt ze aantrekkelijk voor een groter publiek, het geeft een grote vermindering van de stroomkosten. Het zorgt er ook nog eens voor dat je tijdens een stroomstoring nog steeds genoeg stroom hebt voor de belangrijkste apparaten!

Plug and play

De installaties zijn kleiner omdat ze simpelweg op het stopcontact worden aangesloten hierdoor hoeven er geen nieuwe kabels getrokken te worden of installatiekosten worden gerekent. Deze systemen gaan vaak tot 1000wp wat het geschikter maakt voor kleine verbruikers of gecombineerd met een accu geschikt voor buitenhuisjes. Je hoeft je hierbij ook niet druk te maken om terugleveren wat veel minder rendement geeft. Met deze kleine installatie en een flinke vermindering van het verbruik is het naar mijn idee een van de betere milieu & financieel bewuste keuzes.

Overige energie

De overige benodigde energie kan worden gekocht bij een groen energiebedrijf. Zo ben je groen bezig zonder grote investeringen of leningen aan te gaan! Immers de grootste besparing in energiekosten is het niet gebruiken of besparen van energie! Met name Tv avonden, standby apparaten, ouderwetse verlichting en onnodig gebruik van de wasmachine kan veel besparen.

Besparing

Energiekosten stijgen constant niet alleen door het product zelf maar de belasting erop is langzaam gestegen naar inmiddels ruwweg de helft van de prijs! Wil je dit voorkomen en wil je onafhankelijker worden van de overheid en energiemaatschappijen dan is plug and play een makkelijke stap in de juiste richting.

Interresante Literatuur:
Zonne-energie zonnepanelen plannen en zelf installeren auteur:H.J. Geist

3 Comments

 • Een snelcursus zelfvoorzienendheid. - GoGreenBuddy / 7 juni 2015 at 14:34

  […] zonnepanelen […]

  Beantwoorden
 • Beh3Erd3r / 15 april 2015 at 18:03

  Ze gaan tot 1000 watt dacht ik. Als je gogoled op plug and play solar of zonnepanelen vind je genoeg webshops!

  Beantwoorden
 • IngeLeonora / 15 april 2015 at 11:45

  Waar zijn die ‘plug and play’ zonnepanelen verkrijgbaar? Zijn ze er in verschillende maten en prijzen?

  Beantwoorden

Leave a Comment

Translate »