Menu

Paleo en groene sapjes

Gezondheid en permacultuurPaleo en groene sapjes zijn perfect om weer gezond te worden. Zonder biologische producten en een gezonde omgeving kun je niet gezond worden. Om je eigen voedsel te produceren moet je je ook weer fit voelen. Je permacultuur dromen zijn gebaat bij een gezonde leefstijl. Hoe worden we weer snel gezond?

De eerste stap zet je zelf!

De eerste stap is bewust worden van het probleem. Bedenk welke kleine dingen je makkelijk kan opgeven. Richt je focus met name op verpakt voedsel, roken, stress, overmatig koffie gebruik, frituur en cake. Het mogen kleine stapjes zijn! Het belangrijkste is dat het leuk blijft zodat je niet opgeeft. Houdt bij wat je elke dag eet en haal gezonde producten in huis. Kies de lekkerste groente, fruit, vis en gevogelte zodat je een echte maaltijd kan bereiden. Merk je dat je snel opgeeft of dat een poging omslaat in een complete vreetbui? Dan is de kans groot dat je verslaafd bent aan voedsel.

Voedselverslaving

Voedselverslaving komt veel voor. Velen zijn zich er niet van bewust. Je ziet het in rokers die stoppen en op zoek gaan naar andere kalmerende middelen. Vaak word er gegrepen naar voedsel. Je zult het snel merken bij de eerste poging. Een zakje chips bij de kassa, cola uit de automaat op werk en ongezond voedsel word overal aangeboden. Emoties, verveling en stress worden vaak beantwoord met voedsel. Het idee is simpel je eet geen troep meer, maar de verleidingen zijn te groot om het alleen te doen. Daarom zijn er twee methodes ontwikkelt, die mensen snel de gezondheid teruggeven op een leuke manier. Groene sapjes en het paleo dieet zijn leuk en lekker!

Paleo

Zelf heeft paleo me geholpen van me huidproblemen. Een gezonde voeding helpt het gewicht, spiermassa, cholesterol, stress, concentratie, energie, gebit, vertering, huid, organen beter te laten functioneren. Eigenlijk is dit voor iedereen een goed plan om te proberen!

In het paleo dieet eet je met name groente, vlees. fruit en noten. Groentes zal in volume de helft van het dieet zijn! Controversieel is dat granen en bonen worden vermeden. Voor deze claim is weinig wetenschappelijk bewijs te vinden. Het heeft wel als effect dat je meer onbewerkt en kwalitatief beter voedsel eet. Zelf zie ik beperkte consumptie met de juiste bereiding van granen en bonen niet als een probleem. Begin eerst met een paleo dieet. Je kunt altijd de keuze maken om graan en bonen te herintroduceren in je dieet.

[yabp 114]

Groene sapjes

Groene sapjes maken is vooral makkelijk. Het is een eenvoudige manier om veel voedingstoffen binnen te krijgen. De consumptie van groente en fruit gaan er sterk door omhoog. Heel geschikt voor drukke mensen, zieken, vegetariërs, veganisten. Zelf houd ik wel van groentes en fruit, maar met sapjes verdubbel ik het volume. Het zorgt voor minder honger en een rijker dieet. Drink sapjes langzaam en laat dit door je mond glijden. Dit verbetert de vertering. Bekijk dit artikel over juicing, het helpt echt!

[yabp 29]

Het resultaat

Hopelijk ben je na elke maanden goed op weg naar een betere gezondheid. Meer energie helpt je permacultuur doelen te bereiken. Waardeer je eigen voedsel door het zelf te verbouwen. Je zult snel ontdekken dat eigen geproduceerd voedsel veel beter smaakt!

Save

Save

Save

Leave a Comment

Translate »