mispel Gisteren maakte ik Mispelpasta. Het is meteen in een keer gelukt! De keer dat ik pasta maakte van kweeperen, moest ik het nadien nog in de oven na drogen!

Ingredienten:

1 kilo Mispels
500 gram ruwe rietsuiker.
Kaneel
Kruidnagel
Kardemom
2 cm gember geraspt.
2 uitgeperste citroenen.
beetje zout.

Bereiding:

Ik had twee kilo. De bereiding is ongeveer gelijk aan Carne de membrillo. Het zijn alleen heel anderen vruchten, dus het begin is anders. Wacht tot de mispels rot zijn. Was ze, en duw ze door een grove zeef, zodat de pitten en vellen achterblijven. Een draaizeef is hiervoor niet geschikt, omdat er veel pitten in zitten. Weeg de mispels en doe op 1 kilo mispels een halve kilo suiker. Er kan misschien wel minder suiker in. Even uitproberen.

mispel

Zet het met wat water op het vuur en laat het koken. Als het kookt, kun je het op matig vuur laten inkoken. Ik kon wel weglopen, en iedere 15 minuten weer even flink door roeren. Alleen als het echt dik gaat worden moet je blijven roeren. Dik het zover in, dat jouw lepel een streep kan trekken op de bodem en je de bodem kan zien.
Dit duurt een heel tijdje. Stort het dan uit in een dun laagje, op een paar bakblikken bedekt met vetvrij papier.
Laat het afkoelen. Daarna kun je het oprollen samen met het bakpapier en bewaar het in een gesloten weckfles.

Je kunt het gebruiken bij kaas, als vulling in taarten, in bonbons, als snoepjes, notenballetjes maken, bedenk maar iets leuks.Ik ga het nog een keer doen, omdat ik het een keer helemaal zonder suiker wil maken. Het resultaat mag er zijn!

mispel

Schrijver: Wobby

Save

Save

Save

Save

Save

Save