Menu

Je huis gratis inrichten!

gratis inrichtenJe huis gratis inrichten is echt mogelijk! Je moet geen design willen maar een gezellig warm huis vol met echte houten meubels en echt leren banken is mogelijk. Een parket van hardhout is ook geen probleem en als kers op de taart zijn planten ook gratis te kweken!

Gratis inrichten

Marktplaats wordt overspoeld met goede leren banken en stevige degelijke tafels! Zoek dagelijks even in de buurt en verzamel meubels. Zet een eigen oproep of neem meubels van familie over. Veel meubels zijn met wat werk weer erg leuk. Om sfeer en stijl in je huis te krijgen kun je zoeken naar oude voorwerpen zoals een singer. De mooiste meubels kosten soms wel enkele tientjes. Naar wens kan je de vaak donkere eiken tafels logen om een lichtere kleur te krijgen. Dit kun je eenvoudig zelf doen.

Hardhouten parketvloer

Ga op palletjacht sommige pallets hebben hardhouten planken. Het kost veel tijd maar daarom is het ook gratis. De gemeentedump heeft ook regelmatig kapotte eiken meubels waarvan je de planken kan hergebruiken. Een schaafmachine of handschaaf is zeker aan te raden om alle planken glad en op dikte te maken. Tweedehands kwaliteitsmachines verliezen hun waarde niet als ze derdehands worden. Vermijd spullen van de bouwmarkt het is vaak matige kwaliteit en altijd te duur. Wat me net te binnen schiet, is dat je ook kunt zoeken bij sloopbedrijven: die hebben vaak hardhouten kozijnen, deuren of een oud parket. Marktplaats heeft soms ook hardhouten vloeren die je gratis op kunt halen!

Klei

Het is enigszins alternatief maar met klei kan een rocketstove bank gemaakt worden. Een mooie grote vaas als echte eyecather is natuurlijk ook mogelijk. Klei kan overal gevonden worden met name in het westen of met toestemming langs een rivier. Het is ook erg goedkoop te vinden voor onder de euro per kilo.

De nadelen

Je moet de tijd hebben en enigszins creatief aangelegd zijn om met verschillende meubels een warme sfeer te maken. Houtgereedschap en een paar rechterhanden zijn zeker nodig. Het bewerken van meubels om het te laten stralen kost vaak wel wat geld in gereedschap en afwerkmiddelen.

Wat staat er bij jouw gratis in het huis?

[yabp 83]

1 Comment

  • Inge Leonora-den Ouden / 19 november 2015 at 12:18

    Gratis kamerplanten kun je bij mij afhalen: sansevieria, olifantenboom (of geldboom), kleine vetplantjes, aloe vera. Elk jaar weer een paar nieuwe stekjes.

    Beantwoorden

Leave a Comment

Translate »