Menu

Hoe je de natuur binnen in jezelf omarmt

Ik hoor heel veel van verschillende mensen dat ze geen idee hebben wat ze aan moeten met al die gedachten die rondzwerven door het hoofd. Vele negeren de prikkels dat deze gedachten hun geven. Soms voel je je benauwd of juist heel erg stout maar toch bevrijdend.

Al deze gedachten horen bij de natuur die je in je draagt. Het is een soort taal van het lichaam dat je in staat stelt om je mee te laten veranderen naar de situatie waarin je staat. Denk aan een depressie die iemand ondergaat. Dit is niets anders dan een blokkade in het lichaam die zich niet gehoord wordt. Het lichaam wil dan veranderen van plaats en ruimte, het geeft de drager van het lichaam gevoelens en gedachten die angst of pijn kunnen veroorzaken.

De natuur in jezelf waakt over je grootste angsten. Als je er niet naar luistert kan je in vele verschillende complexe situaties belanden die niet zo prettig kunnen zijn

Gelukkig is het heel eenvoudig om naar je lichaam te luisteren.
Meestal wil het niet meer dan dat: dat je luistert.

Het begint bij het bevinden van onrustigheid. Als je gedachten te veel worden, of je lichaam doet moeilijk, of je verliest jezelf in verslaving. Als dit gebeurt kan je proberen om adem te halen endan bedoel ik niet gewoon ademhalen. Je zit comfortabel en dan begin je: Je houdt je neus dicht en je mond wijd open en dan probeer je al de lucht in je lichaam er uit te halen, bij het inademen voel je hoe de adem je longen weer ontmoet. Dit doe je eerst 10 keer en geniet je na. Dit kan je zo opbouwen en dan kijken wat er gebeurt.

Het is per mens verschillend wat het lichaam wil en je kan nooit echt weten welke kant het beste voor je is. De tip die ik hier kan geven is dat je je gevoelens kan volgen. Elke tip is nutteloos zodra je gevoelens er niets mee te maken willen hebben.

Hoe doe je dat? Simpel. Het bestaat uit het besef dat elk moment je van gedachten kan veranderen en dat het goed is zo. Voel je de neiging om thee te zetten? Zet water op. Oh, wil je eigenlijk Televisie kijken? Vergeet de thee en ga Televisie kijken.


De natuur die in je lichaam leeft voelt het aan wanner je bereid bent om voor jou geluk te werken. Het beseft waar je vandaan komt en waar je heen kan gaan. Elke gedachte die je hebt is het waard om uitgesproken te worden. Vele mensen zouden je voor gek verklaren maar het leven bestaat uit je gevoelens. Zodra je deze gevoelens uitspreekt of opschrijft zodat je buurt er niet van wakker ligt beseft je lichaam dat je luistert en hier is het wanneer je natuur opwekt en zoiets heeft van ‘Hee, ik kan misschien nog steeds naar mijn dromen.’

Het omarmen van wie je bent zit in het luisteren naar wie je bent. Stop even met bewegen elke dag en scan je lichaam op zoek naar vragen. Misschien kom je je eigen kracht tegen om een ongelukkige situatie om te toveren naar een gelukkige.


Cestmir Bergsma

1 Comment

  • Jolanda / 4 januari 2019 at 19:24

    Leuk artikel, het is inderdaad goed om te leren luisteren naar jezelf! Zoals de natuur het bedoelt heeft.

    Beantwoorden

Leave a Comment

Translate »