Menu

Het verwezenlijken van je groene dromen!

groene dromen headerEr is een duidelijke trend gaande om groener en gezonder te leven. Veel mensen dromen van een baan in de natuur zoals schaapherder, meubelmaker, hovenier, B&B houden, berggids etc. De reden dat ze het niet worden is vaak vanwege het salaris of ze durven de stoute schoenen niet aan te trekken. Dit is jammer!

Jouw groene droom

om jouw droom in vervulling te doen gaan begin je met het concreet opschrijven van wat je echt wilt. Probeer het zo gedetailleerd en realistisch mogelijk te maken. Maak nu kleine targets. Deze mini target zorgen ervoor dat het te overzien valt. Een groot target is vaak zo groot dat je niet weet hoe je moet beginnen.

Maak een businessplan of plan van aanpak met meerdere deadlines! Een uitgebreid plan kost veel tijd maar laat je nadenken over details. Dit voorkomt teleurstellingen. Op de website scrabber staat een mooie handleiding om een goed plan op te bouwen.

Salaris

Je zult er op salaris vaak op achteruit gaan. Leuke banen zijn immers vaak minder goed betaald. Het financiële plaatje moet duidelijk worden gemaakt. Elke euro die je uitgeeft, verwijder je jezelf van je droom. Consuminderen, schulden aflossen en abonnementen opzeggen zijn belangrijke stappen naar jouw droom. Schrijf op wat je uitgeeft en kijk dan wat je maandelijks echt nodig hebt qua salaris. Nu moet je met je businessplan kijken of je dat kan verdienen.

Winstgevende hobby

Een tweede manier is jouw droom te beginnen als hobby die geld mag kosten. Na wat ervaring leer je steeds efficiënter jouw product of dienst te verkopen. Een facebook groep, een online winkeltje en marktplaats zijn mooie plekken om jouw producten aan te bieden. Zoek uit welke producten weinig concurrentie hebben en geef een echt kwaliteitsverhaal bij het product. Handwerk kan vaak alleen concurreren tegen machines in het luxe segment. Biologisch, ecologisch en een uniek design zijn vaak de methode om een succesvol product te maken. Een goed product is de eerste stap van hobby naar werk. Kun jij de materiaalkosten, huur, machines terug verdienen?

Wat is jouw droom?

[yabp 81]

Leave a Comment

Translate »