Menu

Gezonde snack repen maken!

gezonde snackrepen

Gezonde snack repen.
Als ik thuiskom van werk of sport eet ik vaak een lekkere snack als beloning voor wat ik heb gedaan. Het nadeel, alle snacks die ik lekker vind zijn ongezond met name me favoriete snacks chips, borrelnootjes en broodje bakpao. Ik ben nooit zo’n zoetekauw geweest dus altijd hartig en lekker vet! Ik kan zelf de discipline niet vinden dus ik wil gewoon kunnen snacken wat lekker en gezond is of in ieder geval niet te schadelijk.

Lekkere snacks
Ik had altijd al gegrilde maiskolf met BBQ kruiden en popcorn maar dat moet je bereiden en vaak heb ik geen zin om iets te doen en wil ik direct eten! Je hebt na een drukke dag niet altijd zin om te koken. Je wilt iets makkelijks en wat je kan eten on the go.

havermout receptHavermout snackrepen
Nouja repen: P repen zijn het niet geworden maar lekker is het wel! Het recept gaat ongeveer zo:
• 2 koppen havermout
• Halve kop gedroogd fruit
• Kop kokosschaafsel
• 2 eieren
• 2 koppen water of melk

Optioneel
• Halve kop nootjes
• Halve kop lijnzaad
• Eetlepel vanille
• Eetlepel kaneel
• Honing
Voeg alles samen, mix het in een grote kom tot het een brokkelige pap. Leg de mix op een bakplaat of bakvorm en stamp het een beetje aan. Het recept is niet zo belangrijk maar belangrijker is een oven op 175 graden, een ondiepe bakvorm en maximaal 45 minuten anders word het te taai. Een diepe rechthoekige bakvorm voor cake is lastig. Het recept is genoeg voor 2 bakschalen, wat in mijn keuken weg was in 2 dagen! Verstandig is een hele bakplaat scheelt tijd en je kan het invriezen! Calorieën tellen doen we niet aan. Zolang alles maar biologisch & is zonder conserveermiddelen word je vanzelf gezond. Snijdt het met een pizzames eenvoudig in blokken die je mee kan nemen of zelfs kan invriezen. Perfect voor na het sporten of bij een film.

[yabp 35]

Interessante Literatuur:

Gezond bakken
Kook ook gezonde en snelle snacks
Gezond en (prijs)bewust koken
Gezond en prijsbewust koken

 

Leave a Comment

Translate »