Menu

Garbage Warrior bouwen met afval?

IMDB-rating 7.6

theehuis zwolle

Stel je een huis voor dat zichzelf verwarmt, zelf eigen water opvangt en voedsel kan verbouwen. Stel je dit voor zonder dure technologie, het afval recycleert en zijn eigen stroom creëert. Stel je voor dat het overal kan worden gebouwd, door wie dan ook gemaakt van de dingen die de maatschappij weggooit. Garbage Warrior is een documentaire die de eerste stappen laat zien van deze bouwstijl.

Garbage Warrior

Dertig jaar geleden, ontwierp architect Michael Reynolds zo’n huis en besloot het zelf te bouwen. Een visionair in de klassieke Amerikaanse bouwcultuur, Reynolds vecht sindsdien om zijn concept naar het grote publiek te brengen. Zijn grootste vijand is de wetgeving en de gevestigde orde die zich moeilijk een beeld kan vormen bij huizen gebouwd van afval. De huizen zijn ook zeker niet af en je ziet veel problemen. Ze zijn gebouwd door onervaren mensen wat veel kijkplezier oplevert.

Trailer:

Interessante Literatuur:

Upcycling, afval wordt design
Upcycling Create Beautiful Things with the Stuff You Already Have
Upcycling Crafts: How To Turn Worthless Junk into Quality Time With Your Children
DIY Wood Pallet Projects EBOOK 35 Rustic Modern Upcycling Ideas to Personalize Your Space

1 Comment

  • Ecologisch verantwoord bouwen - GoGreenBuddy / 1 juni 2015 at 13:35

    […] bekijken! Een van de grootste experts op dit gebied is Michael Reynolds bekend van de documentaire Garbage Warrior en zijn boek How to Build a Global Model […]

    Beantwoorden

Leave a Comment

Translate »