Menu

De Ger; de reis van daar naar hier.

yurtOp onze reis door de wereld, kregen we in Mongolië het idee om een droom werkelijkheid te maken, te gaan leven in een Ger. We waren daar bij mensen uit Mongolie die natuurlijk in een Ger woonden. Daar wij onze reis zouden veranderen kregen we de mogelijkheid deze droom te verwezenlijken.

Samen met onze vrienden uit Mongolie en een Engelse antropoloog naar de markt. Dar worden de Gers verhandeld. Met mensen gepraat en gekozen bij wie we de Ger gingen kopen. Twee dagen later konden we naar de plek waar de Gers worden gemaakt, dicht bij het klooster van de plaats Hovd. Daar stonden er twee Gers op ons te wachten, wilden er eigenlijk maar een. Afgesproken als ze beiden op het dak pasten gaan ze mee.

gerDe Ger bouwers kwamen bij ons camp en daar met zijn allen er een opgezet. Prachtig en heeeel snel. Normaal gesproken krijgen de Mongolen een Ger als ze gaan trouwen en is er een feestje. Dus wij in alle eenvoud de Ger ingewijd met onze gasten. Er een tijdje in geleefd en toen….. Ja en toen moesten ze op Mirra. Gelukkig was een onze Mongoolse vriend er een van inpakken is een vak. En ja hoor, daar lagen ze zo maar op t dak. Wij met onze hele bepakking dwars door dit uitgestrekte land, zonder wegen. Het was best wel een avontuur, een avontuur die 6 weken mocht duren. Na onze visas voor Rusland in Ulaan Batar, geregeld te hebben. Wij op weg naar de grens met Rusland.

De Gers aan de grens.

Aan de grens, verassing. Je mag geen Gers uitvoeren, mits……Dus wij moesten mits gaan regelen. Beter gezegd papieren regelen dat het authentieke Gers waren, rekeningen etc. Gelukkig hebben we dat kunnen regelen en op weer naar de grens. Daar deden ze wel weer moeilijk, echter licht aandringen en we konden naar Rusland. De Russen echter hadden hun eigen ideeën . Je mag maar 52 kilo bagage meenemen en je snapt het al. Twee Gers en de rest was wat zwaarder. Dus betalen, maar eerst alles van de truck af. Meneer majoor wilde alles wegen en fotograferen, die klus bleek groter dan hij dacht en na een dik uur gaf hij het op.Gelukkig hielpen Mongolen ons om alles weer op de truck te krijgen. Daarna de lange, maar machtig mooie reis door Rusland.wat een bijzonder land. Europa weer in en nu staat een vd Gers op zijn plekkie en wonen we er heerlijk in.
ger

Welzijnsplaza

Leave a Comment

Translate »