Menu

Chernobyl Reclaimed – An Animal Takeover

Imdb rating 7.4

Chernobyl

Op 26 april 1986 vond de kernramp plaats.  Eén van de reactoren van de kerncentrale in Chernobyl ontplofte na het mislukken van een proef. In deze documentaire uit 2007 wordt getoond hoe de dieren nu overleven. De natuur bloeit op in het radioactieve gebied verlaten door mensen zone. Hielp de chernobyl ramp de natuur?
In deze post-apocalyptische wereld krijgt de natuur door de afwezigheid van mensen nieuwe kansen, terwijl tegelijkertijd het gevaar van besmetting groot is. Bij de dieren aan de top van de voedselketen en wilde zwijnen die hun voedsel dicht bij de grond zoeken stapelt de stralingsdosis op. Toch blijkt het een waar natuur reservaat te zijn waar het leven bloeit.

Bezoek Chernobyl.

Hieruit kan blijken dat de mens zelf waarschijnlijk schadelijker is dan de straling van de ramp. Dit zet men aan het denken! De stadkun je tegenwoordig als toerist bezoeken. Overnachten mag er neit en op veel gebieden mag men niet van de weg af. Uit de auto word al niet aangeraden wegenstralingsgevaar. Het gebied laat vaak een grote indruk achter op mensen. Een compleet verlaten stad waar de tijd lijkt stil te staan. De stad ziet er nog steeds communistisch uit, alle eigendommen moesten achter gelaten worden in het door straling besmette gebied.

[yabp 22]

Interessante Literatuur:

Wildplukken: de alternatieve fruittuin Auteur:Peter Kouwenhoven
Chernobyl Zone Andrej Krementschouk 
Visit Sunny Chernobyl And Other Adventures in the World’s Most Polluted Places

Leave a Comment

Translate »