theegids

De avondmelange is een mix samengesteld van verschillende inheemse rustgevende kruiden en vruchten zoals; ap­pel, ap­pelpulp, Ijzerhard, rozenblaadjes, citroengras, sinaasappel. Al deze soorten kunnen worden gecombineerd naar smaak. Vaak worden er uitheemse kruiden toegevoegd zoals zoet­hout­,  ka­neel of kruid­na­gel. Dit is niet perse nodig. De avondmelange kan zelf gemaakt worden alleen rozenblaadjes voeg ik zelf nooit toe.

Kruideninfusie

De mix kan in een metalen theefilter gestopt worden of direct in het water laat het 5 tot 10 min trekken in het liefst een geïsoleerde theepot. Een optie is een kaarsje onder de theepot te zetten om het langer heet te houden. Het metalen theefilter is om afval te verminderen en eigen geplukte planten zijn dan makkelijk bruikbaar.

Kweek

De kweek van de inheemse soorten is vrij eenvoudig. De beste start is de eigen tuin te vullen met eetbare planten die of op locatie in de natuur voorkomen of via vrienden. Veel wilde planten komen voor in uw omgeving en vereisen geen onderhoud. Appelbomen hebben vaak geen enkele hulp nodig. Eenmaal per jaar  oogsten garandeert een mooie oogst. Ijzerhard, citroengras is moeilijker te vinden maar de kweek ervan is eenvoudig.

Gezondheid

Een rustgevende mix is helpt het slaapritme wat je slaap meer efficiënt maakt. Veel mensen komen slaaptekort door slaapproblemen wat zeer schadelijk is voor het lichaam. De mix zorgt er ook voor dat men veel verschillende voedingstoffen binnenkrijgt.

Interresante literatuur:

Geneeskrachtige kruiden Auteur: Anne McIntyre
Thee van kruiden en vruchten Auteur: Rudi Beiser
Geneeskrachtige kruiden en planten Auteur: Elfrune Wendelberger |
Gids Voor Vitaminen, Mineralen En Kruiden
Het ultieme kruidenboek

Save

Save