theegids

Appelmunt latijnse naam is ‘’Mentha suaveolens’’ is een winterharde plant die zeldzaam is in de vrije natuur. ze voelen zich thuis op leemgronden naast oevers of grasbermen. Zoals je al vermoed is de plant te herkennen aan zijn appelgeur.

Gebruik

De appelmunt smaakt vers en gedroogd goed in couscous , garnering op appeltaart, salades,thee, vis en pudding. . Men kan de plant ook gebruiken voor biologische ongedierte bestrijding. Muizen houden niet van muntplanten de geur stoot ze af. Insecten worden gelokt rondom uw moestuin. Het verwijdert veel ongewenste insecten zoals motten,muggen, mieren ,bladluizen en vliegen

Kruideninfusie

Vers en gedroogd kan de appelmunt gebruikt worden in kruideninfusies met name voor de winter waarin veel kruiden niet vers verkrijgbaar zijn is dit erg handig.

kweek

De plant gepoot in eigen tuin zal vaak geen probleem geven zolang hij in een licht zonnige goed water doorlatende plek staat. Deze muntsoort word een halve tot 1 meter hoog en woekert niet. In de zomer staat de appelmunt vrijlang in bloei met zachte paarsroze bloemen.
Geef de plant genoeg dierlijke mest.

plantperiode maart-aug
bloeiperiode juni-sept
oogstperiode juni-sept

Gezondheid

Appelmunt helpt zoals veel muntsoorten tegen de verkoudheid en spijsvertering. Het heeft ook een verkoelend effect in de zomer.

Bronnen:
geneeskrachtige kruiden Auteur: Anne McIntyre
Thee van kruiden en vruchten Auteur: Rudi Beiser
Geneeskrachtige kruiden en planten Auteur: Elfrune Wendelberger |
Gids Voor Vitaminen, Mineralen En Kruiden
Het ultieme kruidenboek

Save