ananasmunt

Ananasmunt is een muntplant die meer richting de kruidige zoete smaak. Verrassend genoeg is de muntsmaak maar zeer subtiel aanwezig. De bonte witte blaadjes verspreiden een sterke zoete geur die je laat denken aan ananas vandaar natuurlijk de naam! Hij is gecultiveerd van de appelmunt plant.

Gebruik

De bladeren en bloemen zijn eetbaar gebruikt de mooiere bladeren voor garnering en salades. De smaak past zeer goed in zomerse gerechten zoals sauzen , bowl, cocktails,salades en natuurlijk in de ananasmuntthee!

Kruideninfusie

Vanwege zijn milde fruitige karakter is het een heerlijk ontspannende smaak die vers of gedroogd perfect past in een infusie.

Kweek

Plant verschillende soorten munt uit elkaar dit voorkomt dat de verschillende muntsoorten elkaars smaken overnemen.
De plant is winterhard en stelt weinig eisen wat hem de ideale plant maakt voor op het balkon. Zolang men de plant in een zonnige of met lichte schaduw plaats zul je regelmatig kunnen oogsten. Het oogsten houdt ook de plant in vorm zodat hij niet teveel taaie houten takken krijgt. Bij bruine plekken op de plant is de plant aan het roesten dit komt vaak door een te natte grond. De enige optie die er dan is om alle aangetaste bladeren eraf te knippen en knoflookpoeder te strooien rond de plant.

plantperiode: april tot augustus
bloeiperiode: juli tot oktober
oogstperiode: maart tot en met september

Gezondheid

Over de gezondheid van groene munt is niet veel bekend. Waarschijnlijk heeft het dezelfde eigenschappen als veel andere muntsoorten zoals:

    • Hoofdpijnverlichtend
    • Eetlustopwekkend
    • Testosteron verlagend wat voor vrouwen gewenst kan zijn.
    • Diarreeremmend
    • Tegen allerlei maagproblemen.

Interessante literatuur:
Geneeskrachtige kruiden Auteur: Anne McIntyre
Thee van kruiden en vruchten Auteur: Rudi Beiser
Geneeskrachtige kruiden en planten Auteur: Elfrune Wendelberger |
Gids Voor Vitaminen, Mineralen En Kruiden
Het ultieme kruidenboek

Save