Menu

6 Simpele groene gewoontes

groene gewoontes

Het is makkelijker om duurzaam te zijn dan je denkt. De eenvoudige oplossingen hebben vaak al een grote invloed en besparen vaker geld dan dat het kost. Het enige verschil is doen in plaats van denken. 

Laat die auto eens staan

Vervoer is een van de meest energie kostende problemen in de maatschappij. De beste oplossing om geld te besparen is vaak de fiets, lpg, OV, carpoolen en of een elektrische fiets & scooter. Iedereen weet het maar laten we het eens doen al is het voor uw eigen portemonnee!

Zet apparatuur uit

Apparatuur compleet uitdoen niet alleen het bekende kamerlampje maar alles. Stand-by apparaten verbruiken vaak veel stroom. Zet deze apparaten op een schakelaar en leer dit de hele familie aan!

[yabp 16]

Verbouw je eigen eten

Maak je tuin eetbaar en leer dat veel zogenaamde ‘’onkruiden’’ eetbaar zijn zoals zevenblad, brandnetel, paardenbloem, veldzuring, komkommerkruid. Tuinier met de familie of buren!

Gratis bewegen

Veel gratis tijd verdrijven zijn gezond zoals wandelen, zwemmen, fietsen, tuinier en vele andere buitensporten. Dit is gezond en bespaart jouw dokter werk en dure medicijnen. Het hele gezonde leven voorkomt niet dat je soms ziek word maar de kans op vele ziektes verlaagd drastisch met een gezond eet & leefpatroon.

Trek die trui aan

Kleed je in de winter binnenshuis warmer i.p.v. de thermostaat verhogen. Als men het altijd koud heeft kan men wel is te weinig eten of is je verbranding door een matig voedingspatroon verstoord.

Eet voedsel met een lagere ‘’carbon footprint’’ 

De conclusie die je hieruit kan trekken dat de meeste groene dingen je geld besparen. Er zijn maar enkele dingen die op lange termijn duurder kunnen zijn. Voornamelijk bij voedsel het geval, als men het zelf niet verbouwd zoals biologisch vlees.

Opties om goed verbruik te verminderen;

groene gewoontes

Save

Leave a Comment

Translate »